Picknickvänliga sommarnyheter med spanska smaker.

Nu lanseras två nya och mycket välkomna nyheter från sangriamärket Don Simon: En sangria på burk med lägre alkoholhalt, samt en Tinto de Verano med friska citrustoner.

Sangria är den ultimata sommardrycken för dig som helst dricker rött vin men inte tycker att det passar lika bra under årets varma månader. Den är frisk, fruktig och söt med härliga kryddor – man skulle nästan kunna säga att den är sommarens glögg!

Don Simon är en av de största när det gäller färdigblandad sangria i Sverige och har funnits på Systembolagets hyllor i många år. De är en del av Spaniens största vinhus, J. García Carríon, som grundades under slutet av 1800-talet i spanska Jumilla. Deras klassiska sangria har en fruktig och kryddig doft, smaken är fruktig, kryddig och söt med inslag av apelsin, kanel, mörka körsbär och citron. De har även sedan tidigare lanserat en vit sangria, en ekologisk sangria och en premium-sangria.

2 nyheter från Don Simon

Nu kommer två nya spännande produkter från Don Simon. Den första är en aluminiumburk à 33 cl med deras röda sangria. Här har den fått en lägre alkoholhalt, något många uppskattar (inte minst under varma sommardagar). Enkel och smidig att bära med sig till picknicken eller grillkvällen, och burken går att panta efteråt.

Nyhet nr 2 är Don Simon Tinto de Verano Fizzy Limone, en kolsyrad dryck med friska citrustoner. Tinto de Verano är faktiskt det spanjorerna själva dricker snarare än sangria, som blivit lite "turistigt". Den enkla varianten är rött vin som blandas med citronläsk, och rakt översatt betyder Tinto de Verano "sommarens rödvin". Denna pigga burk från Don Simon innehåller endast 4 procent alkohol.