John Lundvik om resan till ett eget bubbel: "2 års arbete".

John Lundvik är musikern som slagit ett Eurovisionrekord, vunnit Let's Dance och kommit trea i Sveriges Mästerkock VIP. Nu är han aktuell med bubblet Pour Toi.

Det mousserande vinet Pour Toi, som redan fått fina betyg av recensenter, finns i Systembolagets beställningssortiment. Så här berättar John om att ge sig in i vinvärlden.

Vad skulle du säga är det unika med Pour Toi?

– Jag är stolt över att ha varit med från start till mål och jag har fått oerhört mycket frihet i den processen. För mig har det varit viktigt att det inte är en produkt där jag bara satt mitt namn eller ansikte på, utan att jag tagit fram både innehåll och design. Om det är unikt eller inte vet jag inte men det har varit en oerhört lustfylld och givande resa.

Själv beskriver du vinet som folkligt?

– Ja, jag skulle vilja kalla det ett folkligt bubbel som jag hoppas kommer tilltala en bred publik.

Efter en snabbtitt på Johns Instagram-profil där han puffar för vinet märker man att intresset bland hans följare är stort. Men John är ödmjuk inför det faktum att det är enkelt att promota en produkt på sociala medier och få många likes och hurrarop men betydligt svårare att komma in med en produkt på Systembolagets hylla.

– Förhoppningsvis kommer många beställa första flaskan av ren nyfikenhet. Sen kan jag ju bara hoppas att mina två års arbete faller svenska folket i smaken och att det leder till fler beställningar och en fast listning på Systembolaget. Själv tycker jag att det är ett riktigt bra bubbel, särskilt till det priset! Du får mycket bubbel för pengarna, skrattar han.

Är det någon speciell mat eller snacks du vill rekommendera till?

– Själv dricker jag alltid bubbel i sociala sammanhang och tycker att Pour Toi passar perfekt till alla möjliga olika snacks och tapas. En favoritkombination just nu är att servera det med chips toppade med gräddfil, hackad lök och löjrom – en klassiker! Men jag har även serverat det till chark, ost, kex och marmelad och det har också varit en hit hos de som provat.

Du har varit med och bestämt vinets smakprofil. Hur skulle du beskriva vinets karaktär?

– Smakprofilen är fruktig och mer åt det torra hållet. Det finns en viss sötma i vinet men det drar absolut åt det torra. Texturen skulle jag beskriva som krispig och du hittar subtila toner av mandarin och apelsin.

Vill du fortsätta att utforska vinvärlden med fler lanseringar i framtiden?

– Ja absolut, men jag tillåter mig inte att springa händelserna i förväg. Nu gör jag det här så ärligt och personligt som möjligt. Om detta ger gensvar vill jag absolut fortsätta att utforska vinvärlden.

Vinet är ekologiskt, hur viktigt var det för dig?

– Om jag säger så här, det var helt avgörande för mig. Enkelt sagt: Jag har tre barn och om jag kan hjälpa till med att göra deras framtid bättre genom att göra den här processen lite mer miljövänlig vill jag det. Det kändes riktigt bra att kunna sätta en ekologisk stämpel på en produkt.

Du som är nyfiken på Johns bubbel hittar Pour Toi i Systembolagets beställningssortiment. På Systembolagets hemsida är det möjligt att beställa en eller flera flaskor som kan hämtas på valt Systembolag inom cirka åtta dagar från beställningstillfället.

Om Pour Toi skulle representera en del av din personlighet eller ditt artistiska uttryck, vilken del skulle det vara?

– Det bubbliga! Jag har väldigt nära till skratt. Tänk mindre känn mer är mitt mantra vilket ofta leder till skratt!

Och om vi avslutar med att byta spår, vad händer på musikfronten?

– Jag har hållit mig lite under radarn en tid och det är faktiskt för att jag har jobbat på ny musik. Så 2024 kommer det hända en hel del! Ni får se fram emot vad som händer, men det kommer bli mycket tydligt längs med vägen, hintar John lite hemlighetsfullt.

Av: Lisa Heino